Канада ще предостави на Украйна допълнителна военна помощ в размер на

...
Канада ще предостави на Украйна допълнителна военна помощ в размер на
Коментари Харесай

Новина от Джъстин Трюдо хвърли Зеленски в еуфория

Канада ще даде на Украйна допълнителна военна помощ в размер на 500 милиона долара и ще наложи санкциите на още 23-ма руснаци, се споделя в изказване на премиера Джъстин Трюдо, публикувано по време на срещата на върха на Г-20, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. 

Новото финансиране се прибавя към помощта от 3,4 милиарда $, която Отава до момента е отпуснала на Киев, с цел да се отбранява от съветската инвазия.
-->
Средствата ще оказват помощ за финансиране на армията, закупуване на съоръжение за наблюдаване и връзки, както и на гориво и медицински материали, се показва в изказването. 

Наложените през днешния ден наказания против съветски физически лица касаят 23-ма души, които са " забъркани в груби и систематични нарушавания на човешките права на съветски опозиционни водачи “, като измежду тях има служители на реда, прокурори, съдии и чиновници в пандизите, добавя канцеларията на Трюдо. 

Междувременно съветското министерство на външните работи разгласи, че 100 канадци са били добавени към листата на лицата, на които е неразрешено да влизат в страната в отговор на глобите, които Канада вкара против Русия, съобщи Асошиейтед прес.

В изказване на министерството се споделя, че сред включените в листата са писателката Маргарет Атууд, артистът Джим Кери и Ейми Найт – видна историчка, учеща историята на Комитет за Държавна сигурност (на СССР).

Министерството сподели, че на посочените лица, както и на 97 други, доста от които са свързани с организации на етнически украинци, се забранява да влизат в страната заради присъединяване във " образуването на нападателно антируския курс (на Канада) ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР